Køb af hus

Køb af hus – få gode råd i tide

Boligkøb og køb af hus er for de fleste mennesker en stor beslutning, og det er afgørende for et godt resultat og en god proces, at du har en dygtig fast ejendom advokat ved din side, når du står over for køb af hus og boligkøb i det hele taget. Men hvad er egentlig definitionen på et hus – og hvilke huse kan du købe? Fælles for alle de forskellige hustyper, du kan købe er, at det skal være en fritstående bygning, som er egnet til beboelse, og hvor det primære formål ikke er erhvervsmæssigt. Eksempler på hustyper er etplanshus, toplanshus, fritliggende enfamiliehus og etagehus. Hos Nikolajsen Advokatfirma får du svar på alle de spørgsmål, du har om køb af hus, advokat huskøb, indgåelse af købsaftale etc.

Hvis man ikke har sit varige og faste hjem i Danmark, eller ikke har boet i Danmark i mere end fem år, kan man kun få lov til at købe fast ejendom, hvis man får tilladelse hertil fra Civilstyrelsen.
Har man derimod sit faste og varige hjem i Danmark, eller har boet i Danmark i mere end fem år, er indhentelse af tilladelse ikke nødvendigt. Søg råd hos en dygtig fast ejendom advokat, hvis du overvejer køb af hus, men er i tvivl om du har ret til at købe fast ejendom i Danmark.

En af de helt centrale trin i forbindelse med køb af hus er, når man indgår en købsaftale. En købsaftale er en aftale mellem køberen og sælgeren af huset, og aftalen indeholder blandt andet aftalevilkår, husets pris og overtagelsesdatoen. Indholdet af købsaftalen afhænger af den konkrete situation, og hvad parternes ønsker. Man kan både indgå denne købsaftale skriftligt og mundtligt, men det anbefales, at man indgår denne skriftligt af bevismæssige årsager. En købsaftale ved køb af hus får bindende virkning, når begge parter har underskrevet dokumentet.

Køberens underskrift anses for at være et tilbud til sælgeren. Der er derfor ikke tale om en aftale på dette tidspunkt, og aftalen vil først blive anset for indgået, når sælgeren underskriver dokumentet. Det betyder, at køberen kan trække sit ’tilbud’ tilbage helt indtil det tidspunkt, hvor sælgeren underskriver dokumentet. Søg hjælp hos en dygtig bolighandelsadvokat, hvis du overvejer at indgå en købsaftale i forbindelse med køb af hus.

Man har ifølge loven en fortrydelsesfrist, når man er i gang med køb af hus. Fortrydelsesfristen ved køb af hus har en varighed på seks hverdage efter, at man har indgået købsaftalen. Hvis man ønsker at gøre brug af fortrydelsesretten, skal man være opmærksom på, at man i så fald er forpligtet til at betale 1% af købesummen i godtgørelse til sælgeren. Endvidere skal man være opmærksom på, at sælgeren har fået besked om, at man har fortrudt købet, inden udløbet af de seks hverdage. Godtgørelsen på 1 % af købesummen være indbetalt inden fortrydelsesfristens udløb. Man kan også have en fortrydelsesret ved køb af hus, hvis man har indsat et advokat- eller rådgiverforbehold i købsaftalen. Hvis man gør brug af advokat- eller rådgiverforbehold, kan man fortryde, hvis enten en advokat eller rådgiver finder problemer med den indgåede aftale og handel. Gør man brug af advokat- eller rådgiverforbehold, kan man fortryde gratis, og man er således ikke forpligtet til at betale godtgørelse til sælgeren. Det er meget vigtigt, at alle regler følges, hvis du er i gang med køb af hus. Hos Nikolajsen Advokatfirma sikrer vi dig en god og tryg handel og svarer dig på alle dine spørgsmål som fx:

  • Hvad er fortrydelsesret?
  • Hvad skal jeg være opmærksom på ved køb af hus og boligkøb?
  • Advokat huskøb – hvad skal jeg være specielt opmærksom på?
  • Hvad koster en advokat til huskøb?
  • Køb af hus – hvordan kommer jeg videre?

FASTE PRISER

Hos Nikolajsen Advokatfirma tilbyder vi advokatbistand i høj kvalitet til en fair pris.

Prisen aftaler vi på forhånd, så du undgår ubehagelige overraskelser.

HAR DU BRUG FOR ADVOKATBISTAND?

Nikolajsen Advokatfirma kan hjælpe dig med din sag.

RING TIL OS PÅ TELEFON

70 70 71 12​