Ægtepagter og særeje

Ægtepagter og særeje

Formuefællesskab er en samlet betegnelse for de regler, der gælder for ægtefællers formue i et ægteskab, og hvad der sker med formuen, hvis en af jer dør eller I bliver skilt. Formuefællesskabet opstår helt automatisk, når man indgår ægteskab , med mindre man aftaler andet. En af de andre muligheder, man kan vælge at aftale, er særeje. Ved særeje kan man holde visse aktiver og formuer uden for bodelingen. Særejeformue er på den måde en formue, som er upåvirket af ægteskabet, og som en ægtefælle forbeholder sig, eller som en tredjepart bestemmer skal forbeholdes en af ægtefællerne. Når boet skal skiftes, er det således kun delingsformuen, som skal skiftes, mens man kan holde særejeformuen uden for ligedelingen. Dette gælder også, selvom den anden ægtefælle har mere behov for et aktiv eller lignende forhold.

Står du foran eller midt i en skilsmisse, hvor du er i tvivl om betydningen af særeje og ægtepagt for jeres kommende bodeling, så kontakt Nikolajsen Advokatfirma. Vi hjælper dig med at få det fulde overblik over situationen, hvilke aftaler, I har indgået, om der foreligger særeje og ægtpagt, og hvilken betydning disse aftaler har for din fremtid. Vi hjælper også gerne, hvis I af forskellige grunde ønsker at oprette særeje i ægteskabet. Ønsker I dette, skal dette ske gennem en ægtepagt. Det er en god idé altid at vælge en familieretsadvokat, der har specifik erfaring med særeje, ægtepagt og formuefællesskab. Familieretsadvokaten kan svare på alle de spørgsmål, I sikkert har i retningen af: Hvad koster en ægtepagt? Hvordan får man særeje? Hvordan opløser man særeje? Hvad sker med en ægtepagt under skilsmisse osv. Med vores ekspertise i familieret sikrer vi, at alle aspekter af din sag bliver håndteret professionelt og kompetent.

Det er altid en god idé at kontakte en erfaren familieretsadvokat, hvis du overvejer ægteskab og samtidig er i tvivl om jeres formueforhold, og hvordan I er stillet, når I gifter jer, hvis I senere bliver skilt, eller en af jer dør. Især hvis der er stor forskel på, hvor mange aktiver hver af jer bringer med jer ind i ægteskabet, kan det være en rigtig god idé at få det hele set igennem og finde en fornuftig og fair løsning. Det er aldrig godt at starte et ægteskab med at være i tvivl om økonomien og føle sig utryg ved fremtiden sammen. Få det hele frem på bordet og få advokatens råd med på vejen omkring fordele og ulemper ved formuefællesskab, ægtepagter og særeje. På den måde har I helt styr på den økonomiske og juridiske del og kan koncentrere jer om at se fremad i jeres nye ægteskab.

Særeje kan beskrives som en af ægtefællernes særlige formue – eller den særlige formue, der ikke et omfattet ægtefællernes formuefællesskab. Særejeformuen er som udgangspunkt upåvirket af ægteskabet og af en eventuel skilsmisse med efterfølgende bodeling. Ægtefællen der har særeje, råder som udgangspunkt selv over sin særejeformue. Der er forskellige former for særeje, og som kan stiftes på forskellige måder. Ønsker ægtefællerne indbyrdes, at lave særeje, skal det ske ved ægtepagt. Har I brug for at oprette en ægtepagt og særeje, så kontakt Nikolajsen Advokatfirma. Vi er eksperter i særeje og ægtepagter og står klar til at hjælpe jer med en god løsning.

En ægtepagt er en aftale om formueforholdet i ægteskabet. En ægtepagt regulerer hvilket formueforhold, der er mellem ægtefællerne, hvilken type særeje der skal være i ægteskabet, om særejet skal være delvist eller tidsbestemt etc. Det er meget vigtigt at huske, at en ægtepagt skal opfylde visse formkrav for at være juridisk bindende og gyldig. Det er derfor ikke nok, at I selv formulerer jeres ægtepagt derhjemme. En gyldig ægtepagt skal oprettes skriftligt og underskrives af begge ægtefæller med Nemid eller Mitid. Desuden skal ægtepagten tinglyses i personbogen. Der må ikke fremgå informationer i ægtepagten, der ikke omhandler ægtefællernes formueforhold. Eksempelvis vil en bestemmelse om arvens fordeling blive afvist, hvis den fremgår i ægtepagten. Der kan heller ikke aftales en utroskabsklausul i en ægtepagt.

Hos Nikolajsen Advokatfirma er vi eksperter i familieret og ægtepagter. Står du i en situation, hvor du skal skilles, og er i tvivl om bodeling, særejeregler eller andet, så kan vores dygtige advokater hjælpe dig videre. Vi kan også hjælpe dig og din partner, hvis I planlægger ægteskab og har spørgsmål som: Har vi formuefællesskab, hvis vi bliver gift? Hvordan ophæver man et formuefælleskab, når man allerede er gift? Bør vi oprette en ægtepagt, når vi gifter os? Hvad sker der med vores formue, hvis vi skal skilles? Bør vi overveje særeje i ægteskabet? Hvad sker der med formuefællesskabet, hvis den ene part har større aktiver end den anden?

Du er altid velkommen til at ringe til os på telefon telefon  +45 70 70 71 12 eller pr. E-mail: info@nikolajsen.nu . for en uformel og uforpligtende drøftelse vedrørende oprettelse af en ægtepagt eller andre generelle spørgsmål om indgåelse af ægteskab.

FASTE PRISER

Hos Nikolajsen Advokatfirma tilbyder vi advokatbistand i høj kvalitet til en fair pris.

Prisen aftaler vi på forhånd, så du undgår ubehagelige overraskelser.

HAR DU BRUG FOR ADVOKATBISTAND?

Nikolajsen Advokatfirma kan hjælpe dig med din sag.

RING TIL OS PÅ TELEFON

70 70 71 12​